Гръцкото чудо Стефанос Циципас поднесе голямата изненада на турнира от

...
Гръцкото чудо Стефанос Циципас поднесе голямата изненада на турнира от
Коментари Харесай

Гръцкото чудо Циципас спря Надал в Мадрид

Гръцкото знамение Стефанос Циципас сервира огромната изненада на шампионата от сериите " Мастърс " в Мадрид. Той победи с 2:1 сета (6:4. 2:6, 6:3) Рафаел Надал в полуфиналите и ще спори за трофея с Новак Джокович.

По този метод Циципас спря Краля на клея, който се бе устремил към 50-ти край на конкуренция от сериите " Мастърс “ в Испания.

В предходните три мача посред им Циципас нямаше извоюван сет против Надал, само че този път беше подготвен за предизвикването. Той осъществя пробив още в откриващия гейм, само че незабавно по-късно изостана с 0:40 на собствен сервис и Матадора бързо изравни. И двамата избавиха точки за пробив в идващите геймове, а дългите замени на удари не носеха предстоящото преимущество на Надал.
Снимка: Getty Images
При 4:4 Циципас получи нови две благоприятни условия и се възползва от втората, с цел да пробие още веднъж. Рафа обаче взе три следващи точки след 0:30 в идващия гейм и имаше късмет да възвърне статуквото. В този миг Циципас не се поколеба два пъти да излезе на мрежата и това му донесе триумф - 6:4.

Надал взе нужните ограничения, стана по-агресивен и във втория сет беше повече от безапелационен при подаванията си. Той проби за 4:2 и без никакви проблеми затвори сета.
Снимка: Getty Images
В началото на решителната трета част испанецът имаше превъзходство, само че не го употребява. Сервисът на Циципас го измъкна от сложна обстановка, а след това и Надал сподели темперамент, с цел да поведе с 2:1. В петия гейм Краля на клея ненадейно се пропука и разреши на противника си да стигне до точки за пробив. Гръкът нямаше потребност от втора покана и се приближи до първата си победа против Надал.

За да стане тя факт, младокът проби още един път и дръпна с 5:2. Надал не се съобщи и в идващия гейм качествените му ретури се оказаха неотразими за Циципас. Световният №8 обаче се усещаше доста удобно, когато посрещаше, и притисна Надал. Драматичният гейм мина през три отразени мачбола от Рафа, само че от четвъртия опит Циципас съумя да стигне до по този начин скъпата победа.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР