Гръцкият външен министър коментира въоръжението на страната си:Гърция е страна

...
Гръцкият външен министър коментира въоръжението на страната си:Гърция е страна
Коментари Харесай

Никос Дендиас: Гърция има повече танкове от Германия и Франция

Гръцкият външен министър разяснява въоръжението на страната си:

Гърция е страна с 11 милиона души, само че има повече танкове от Германия и Франция взети дружно и повече фрегати от Нидерландия, тъй като е застрашена от прилежаща Турция. Това съобщи в петък гръцкият външен министър Никос Дендиас на конгрес в Хърватия, където беше на посещаване, съобщи ТАСС, представена от.

" Ние сме дребна страна, популацията ни е към 11 милиона. Но имаме повече танкове от Франция и Германия взети дружно. Имаме едни от най-големите военновъздушни сили в Европа, в случай че не и най-големите. Имаме над 250 бойни самолета от трето и четвърто потомство, а не сме най-голямата стопанска система в Европа ", акцентира Дендиас в изявление, оповестено във Facebook.

" Защо ни е нужно всичко това? Защото сме изправени пред опасност. Ние, Гърция, сме единствената страна в света, членка на Европейски Съюз, НАТО и по този начин нататък, която е изправена пред ясна опасност от война, проблем бели, от прилежаща Турция ", посочи още ръководителят на гръцката дипломация. По думите му затова Гърция би трябвало да има мощни въоръжени сили, доста мощна военна авиация и огромен флот. " Имаме повече фрегати в морето, в сравнение с, да вземем за пример, Нидерландия ", добави Дендиас.

Той задава реторично въпроса дали това би било належащо, в случай че има европейска войска, европейска военна авиация, европейски флот.

" Щеше ли да има опасност от война от някоя периферна страна против страна член на Европейски Съюз? Отговорът би бил: безусловно не ", сподели Дендиас.

Според него, в случай че се приказва откровено, а не на езика на дипломацията, европейските въоръжени сили в този момент не съществуват, само че действителността " крещи " за нуждата от основаването им.

/
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР