Гръцкият тенисист Стефанос Циципас със сигурност може да се гордее

...
Гръцкият тенисист Стефанос Циципас със сигурност може да се гордее
Коментари Харесай

Драмата на Циципас: Бабата на тенисиста починала 5 минути преди финала с Джокович

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас сигурно може да се гордее със своето показване на финала на " Ролан Гарос ". Въпреки че загуби от Новак Джокович след оспорвани 5 сета, той съумя да победи болката и отчаянието.

С обява в обществените мрежи няколко часа след решителния мач в Париж, Циципас заяви, че баба Юлия му е умряла безусловно 5 минути преди да излезе на корта.
View this post on Instagram

" В животът не са значими успехите или загубите. Важен е да се наслаждаваш на всеки един миг, без значение дали си самичък или с други хора. Трябва да живееш логичен живот без горест и измама. Да вдигаш титли, да празнуваш победи е нещо значимо, само че не е всичко ", написа Циципас и прецизира:

" 5 минути преди да изляза на корта, моята обичана баба загуби борбата за живота си. Тя беше една мъдра жена, чиято религия в живота, предпочитание да се раздава и да оказва помощ не могат да бъдат съпоставени с тези на никое друго създание, което съм срещал. Трябва на този свят да има повече хора като нея. Защото хора като нея носят живота. Те те карат да мечтаеш. Без значение от това, което се случи денем, всичко обричам на нея и единствено на нея. Благодаря ѝ, че е отгледала татко ми. Без нея нищо нямаше да е допустимо ", добави той.

Снимка: Reuters

За първия път в своята кариера Циципас доближи до край на шампионат от Големия шлем. 3 пъти той е играл на полуфинал - през 2019 и 2021 година на Откритото състезание на Австралия и през 2020 година на " Ролан Гарос ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР