Гръцкият тенисист Стефанос Циципас разкри, че е взел хапче за

...
Гръцкият тенисист Стефанос Циципас разкри, че е взел хапче за
Коментари Харесай

Циципас обясни загубата си от Алкарас с приемането на хапче за сън

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас разкри, че е взел хапче за сън преди мача против Карлос Алкарас, на което се дължи слабото му показване в дуела от четвъртфиналите на Откритото състезание на Франция.

24-годишният грък загуби с 2:6, 1:6, 6:7(5). Двубоят стартира в 20.30 часа локално време и продължи малко повече от два часа.
 Алкарас мина като вихър през Циципас Алкарас мина като вихър през Циципас
" Едно нещо, което ще се опитам да избегна в бъдеще, е приемането на хапчета мелатонин и сънливост преди мачове, тъй като явно това не работи ", сподели Циципас, който е желал да си почине малко преди срещата.

Мелатонинът е хормон, който оказва помощ да се управлява съня.

" Програмата ми беше малко тежка през последните няколко дни. Имах някои късни вечерни сесии. Не доста късни, само че задоволително, с цел да си скапва съня. Знаете ли, сънят е доста значим. Той и възобновяване е главните неща, когато се състезавате и играете на огромни шампионати като този ", добави гръцкият тенисист.

Той сподели, че също се е опитал да вземе мелатонин, преди да играе против Новак Джокович в мач през 2019 година на шампионат в зала в Париж. Резултатът и тогава е бил загуба - с 1:6, 2:6.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР