Гръцкият премиер заяви, че Турция продължава да провокира в подхода

...
Гръцкият премиер заяви, че Турция продължава да провокира в подхода
Коментари Харесай

Мицотакис: Гърция е до Кипър в защита на правата му

Гръцкият министър председател съобщи, че Турция " продължава да предизвика " в метода си към етнически разграничената островна страна Кипър и че Анкара се изолира в интернационален проект , оповестяват АП и " Грийк рипортър ". Кириакос Мицотакис направи мненията по време на среща с гостуващия кипърски президент Никос Анастасиадес.

Посещението на Анастасиадес идва ден след напъните за обновяване на договарянията за сливане на острова се провалиха , откакто турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че кипърските гърци би трябвало да се съгласят, че кипърските турци ще имат паритет при взимане на решения в ръководството на страната, преди договарянията да продължат.
 Турският посланик №1 на съвещания в Кипър
Турският посланик №1 на съвещания в Кипър

Едноседмичната задача на специфичния делегат на Организация на обединените нации приключи несполучливо

Той изясни, че сондажът на Турция за природен газ ще продължи , до момента в който кипърските гърци отхвърлят предлагането за взаимно търсене на въглеводороди с турските кипърци.

Президентът на Кипър назова последните забележки на турския външен министър Чавушоглу " неприемливи , които акцентират опасенията на кипърската гръцка общественост, че дейностите не са нищо друго с изключение на Турция, която постанова цялостен надзор върху общността на кипърските турци . "

Премиерът Мицотакис разяснява, " желая да знаете, скъпи ми Нико, и вие персонално, и кипърския елинизъм като цяло, че Гърция постоянно ще застане до Република Кипър в това мъчително изпитание да се събере още веднъж този огромен остров. "
 Ердоган загатна за трети сондажен транспортен съд край крайбрежията на Кипър
Ердоган загатна за трети сондажен транспортен съд край крайбрежията на Кипър

Турция е решена да отстоява правата си в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР