Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис призова в сряда Турция да покаже

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис призова в сряда Турция да покаже
Коментари Харесай

Мицотакис призова Турция да покаже „логика“

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис прикани в сряда Турция да покаже " логичност " във връзка с напрежението в Източното Средиземноморие поради сондажи за газ, за които той предизвести, че може да доведат до боен случай.
Напрежението се ускори в понеделник, когато Анкара изпрати изследователския транспортен съд „ Орудж Рейс “, съпроводен от турски военноморски кораби, край гръцкия остров Кастелоризо в източното Средиземноморие.
Гърция също разположи военни кораби за наблюдаване на кораба, който сега плава на запад от Кипър.
" Надяваме се логиката най-сетне да надделее в прилежащата ни страна, тъй че да може да стартира почтен разговор ", съобщи Мицотакис в изказване.
" Когато в лимитирана зона са събрани толкоз доста военни сили, там се спотайва заплахата от акцидент ", предизвести той.
Гръцкият министър председател съобщи, че Атина няма да се стреми да ескалира обстановката, само че добави: " Никаква провокация няма да остане без отговор ".
Атина изиска незабавното отдръпване на „ Орудж Рейс “ от това, което Гърция счита за собствен континентален шелф, и изиска незабавна среща на външните министри на Европейски Съюз по този въпрос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР