Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис пренарежда правителството, за да помогне на

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис пренарежда правителството, за да помогне на
Коментари Харесай

Мицотакис пренарежда гръцкия кабинет, но запазва ключови министри

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис пренарежда държавното управление, с цел да помогне на страната си да ръководи дейно европейските средства , обезпечени за справяне с фалшификацията на пандемията COVID-19.

Консервативният министър председател желае по-ефективна държавната скица , до момента в който страната се оправя с въздействието на пандемията COVID-19, която вреди на нежна гръцка стопанска система, ударена и от дългогодишна дългова рецесия.

" С тези промени (правителството) се стреми към по-ефективно администриране на нарастването на средствата на общността ", съобщи представителят на държавното управление Стелиос Пецас.

Атина ще получи към 72 милиарда евро , част от фонда за възобновяване от 750 милиарда евро, който Европейският съюз отпусна предишния месец за подкрепяне на стопанските системи на членовете си, ударени от пандемията.

Промените също по този начин ще оказват помощ за отбрана на служащите и пенсионната система и ще оказват помощ на държавното управление да се оправи по-добре с " провокациите на нашето време ", разяснява Пецас.

Ключови министри , в това число министърът на финансите Христос Стайкурас и министърът на външните работи Никос Дендиас остават на своите постове .

Това е първата смяна в кабинета, откогато Мицотакис завоюва изборите през юли 2019 година
 Национален триумф, получаваме €72 милиарда, разгласи министър председателят на Гърция Мицотакис
Национален триумф, получаваме €72 милиарда, разгласи министър председателят на Гърция Мицотакис

Основната задача, по думите му е, е " продуктивна реорганизация "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР