Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви нова схема за защита на

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви нова схема за защита на
Коментари Харесай

Гръцкият премиер обяви нова схема за защита на малолетни мигранти

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи нова скица за отбрана на непридружени малолетни мигранти, влезнали незаконно на територията на страната. Това става единствено два дни, откакто той остро разкритикува останалите страни от Европейски Съюз за неналичието на взаимност при справяне с казуса с бежанците.

 © БГНЕС
Офисът на премиера ще поеме управителната функционалност за програмата „ Без самотни деца “, чиято цел е да отбрани непридружените малолетни от употребата и престъпността.

Има голяма рана в мигрантската рецесия, която можем и сами да излекуваме. Нашата цивилизованост, нашата човечност, нашата сензитивност и обичаи изискват от нас да създадем това, уточни Мицотакис.

Той пое ангажимент да обезпечи по-добри условия на живот на 4 000 деца, мизерстващи в претъпканите лагери на егейските острови.
 В Гърция готвят митинг поради напор от мигранти, пресичащи река Марица В Гърция готвят митинг поради напор от мигранти, пресичащи река Марица
В Северна Гърция недоволстват от нараствания брой мигранти от Турция, пресичащи река Марица, оповестява в. „ Катимерини “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР