Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че страната ще произведе парламентарни

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че страната ще произведе парламентарни
Коментари Харесай

Гърция ще проведе парламентарни избори през май

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи, че страната ще създаде парламентарни избори през май. Той обаче не уточни точната дата.

Четиригодишният мандат на консервативното държавно управление изтича през юли и се очакваше Мицотакис да разгласи избори при започване на април, съобщи Българска телеграфна агенция.

Социологически изследвания демонстрират, че преднината на неговата партия " Нова народна власт " пред опозиционната Коалиция на радикалната левица (СИРИЗА) понижава след най-тежката влакова злополука в историята на Гърция, станала на 28 февруари. Произшествието, при което пътнически и товарен трен се сблъскаха челно, лиши живота на 57 души и провокира яд и всеобщи митинги против стандартите за сигурност на железопътния превоз в страната, означи Ройтерс.

В първото си телевизионно изявление след нещастието Мицотакис сподели, че за него е било тежко да отиде на местопроизшествието, само че не е мислил да подава оставка. Той изрази убеденост, че неговата групировка ще завоюва вота.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР