Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че Атина е предприела действия

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви, че Атина е предприела действия
Коментари Харесай

На фона на протести Гърция обяви нови социални мерки

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи, че Атина е подхванала дейности за обезпечаване на задоволителни енергийни доставки през зимата при положение на спиране на съветските газови потоци към страната.

Това стана по време на конференция в границите на Международния панаир в Солун, на която Мицотакис разгласи ограничения и помощи за хората с ниски приходи, за пенсионерите и фермерите. В същото време министър председателят прикани изложителите на Международния панаир в Солун да вършат повече вложения в Гърция.

Решението за новите обществени ограничения се афишира на фона на всеобщи митинги против високите цени и обществената политика на държавното управление.

Мицотакис прави опит да успокои протестиращите с причините, че икономическият растеж на Гърция през тази година основава условия за повишение на виталния стандарт.

По думите на Мицотакис 2.3 милиона гърци с ниски приходи ще получат помощ за храна от по 250 евро в края на годината.

Освен това на мнозина гърци и в този момент продължава изплащането на помощи против високите цени на горивата и тока.

За да се понижи трудовата неустановеност, ще се поправят с 40% от налозите на компании, които трансформират трудовите контракти на работещите от краткотрайни на непрекъснати. Ще се понижат осигурителните вноски, а с 6% ще се усилват пенсиите.

От началото на идната година ще се усилят заплатите на военните, както и минималната работна заплата.

Ще се отделят и средства в помощ на фермерите против високата цена на фуражите и торовете.

По отношение на външната политика Мицотакис изрази подготвеност да договаря с Турция за понижаване на напрежението сред двете страни.

Мицотакис бе безапелационен, че държавното управление не има намерение да се отдръпна и по този начин да провокира изключителни парламентарни избори, тъй като натрупалите се няколко рецесии изискват политическа непоклатимост в страната.

Обявените обществени ограничения поради високите цени на горивата, тока и цените на стоките ще бъдат изпълнени неотложно, увери Мицотакис.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР