Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е обещал на българския си колега

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е обещал на българския си колега
Коментари Харесай

Гърция обеща да помогне на България

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис е заречен на българския си сътрудник Кирил Петков помощта на своята страна за България, откакто Русия спря газовите доставки, съобщи Ройтерс.

Двамата водачи са разискали въпроса в диалог по телефона по-рано през днешния ден. " Премиерът сподели, че Гърция ще помогне на България да се оправи с новата обстановка, породена от съветските решения в енергетиката ", заяви офисът на Мицотакис в изказване без повече детайлности.

Гръцки източник, осведомен с тематиката, е споделил пред Ройтерс, че Атина може да помогне на София, като обърне потока на синьото гориво по газопровода " Турски поток ", механизъм, който е бил употребен и преди. Газопроводът доставя съветски газ в Гърция през Черно море, Турция и България, припомня организацията.

Българският министър председател Кирил Петков също загатна за диалога си с Мицотакис в изявление преди началото на държавно съвещание, съобщи Българска телеграфна агенция. Петков уточни, че държавното управление продължава да се концентрира върху газовата връзка с Гърция. " Тази заран се чух с премиера Кириакос Мицотакис и той удостовери, че всичко върви по проект. През юни физическото осъществяване на тази връзка ще бъде готово. Едновременно с това той удостовери и общи дейности за диверсификация посредством полутечен газ ", означи още Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР