Гръцкият премиер Алексис Ципрас пристигна в Солун, за да се

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас пристигна в Солун, за да се
Коментари Харесай

Протести за панаира в Солун, декорират улиците в цветовете на САЩ

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас дойде в Солун, с цел да се запознае от близо с подготовката на идния 83-ти интернационален панаир, който започва на 8 септември и ще продължи до 16 септември.

„Това е първият път, след 8 години, когато гръцки министър председател ще приказва на Международния панаир в Солун и ще показа проекта на държавното управление си“, съобщи Ципрас по време на среща с представители на локалния бизнес. Той обърна изключително внимание на нужните промени, с цел да избегне страната политиките, довели я до банкрут.

 thessaloniki

В същото време стана ясно, че гръцките фермери се провеждат за протестно шествие, което ще започва от Бялата кула в Солун от 18.00 ч. в деня на разкриване на интернационалното ревю.

От 19.00 ч стартират и митингите против Преспанското съглашение. „Всеки с гръцко знаме в ръка да пристигна в Солун, където ще бъде министър председателят Ципрас при откриването на Международния панаир. Протестът е против робството на македонския елинизъм, който води до концесията на гръцките земи и това не трябва да се позволява. Без платформи и високоговорители. Гръцкият народ ще говори“, се споделя в апела на уредниците.

В същото време стана ясно, че улиците ще бъдат декорирани със светещи звезди в цветовете на Америка – бяло, синьо и алено, защото тази година почетен посетител на 83-тия интернационален панаир е Съединени американски щати. Подобен ход бе изработен предходната година с китайски фенери, които висяха по основните пътища, защото почетен посетител на 82-рия панаир бе Китай.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР