Гръцкият премиер Алексис Ципрас определи Турция като непредвидим съсед, който

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас определи Турция като непредвидим съсед, който
Коментари Харесай

Алексис Ципрас с нови критики към Турция


Гръцкият министър председател Алексис Ципрас дефинира Турция като непредвидим комшия, който не съблюдава интернационалното право.В изявление за държавната телевизия ЕРТ Ципрас не скри загрижеността си от напрежението в връзките с Турция. Според него Гърция би трябвало да бъде в цялостна подготвеност, съобщи БГНЕС. Гръцкият министър председател акцентира, че има непрекъснат риск от парещ случай с Турция, тъй като “тя е непредвидим комшия, който не съблюдава интернационалното право ”.

“Гърция в никакъв случай не е имала толкоз мощни съдружници, както днес… Успяхме да създадем мрежа от непоклатимост в района. Само Турция отхвърля договаряния и продължава с провокациите си ”, сподели Ципрас.

Той е уверен, че политиката на Анкара води към обърканост и в последна сметка това един ден ще се осъзнае и от турския президент Реджеп Ердоган.

През последните години напрежението в двустранните връзки набъбна поради откриването на огромни залежи на природен газ в Източното Средиземноморие. Те се намират в акваторията на популации с гърци остров Кипър, само че за тях претендира и Турция. В същото време се изостриха и старите разногласия за границата в Егейско море, която също се оспорва от Анкара. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР