Гръцкият премиер Алексис Ципрас каза, че страната му ще се

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас каза, че страната му ще се
Коментари Харесай

Ципрас: Гърция ще се освободи икономически с предсрочното плащане на дълговете

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас сподели, че страната му ще се снабди с икономическа независимост, откакто е върнала предварително задължения на Международния валутен фонд (МВФ), написа англоезичното издание на вестник " Катимерини ", представен от БГНЕС.

Страната възнамерява тази седмица да изиска от Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ) единодушие, с цел да може Атина да реализира предварителните заплащания.

В изявление, предавано онлайн по малкия екран, Алексис Ципрас сподели още, че Гърция няма да смъкна прага на приходите, освободени от налози.

Това е мярка, която страната контракти с интернационалните си кредитори и би трябвало да вкара от идната година, с цел да усили броя на жителите, от които събира налози.

" Прагът няма да се трансформира до момента в който СИРИЗА е на власт ", сподели Ципрас, имайки поради личната си партия, която пое ръководството през 2015 година

Тази година се чака Гърция да покрие финансовите условия, които са й сложени от интернационалните кредитори. Ципрас даде обещание остатъка да бъде раздаден на жителите.

" След великденските празници ще се съберем с министрите и ще решим какво можем да предложим. Не като подарък преди изборите, а като непрекъснати ограничения за облекчение на ситуацията, тъй като гръцката стопанска система се развива по-добре ", сподели Ципрас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР