Гръцкият полицай, в чиято подкрепа органите на реда в южната

...
Гръцкият полицай, в чиято подкрепа органите на реда в южната
Коментари Харесай

Жалко! Почина полицаят, ранен от фенове в Гърция

Гръцкият служител на реда, в чиято поддръжка органите на реда в южната ни съседка проведоха мирни митинги, откакто беше тежко ранен при нахлуване от спортни хулигани, умря в болница в Атина.

Полицаят беше ударен от сигнална ракета при започване на месеца пред стадион в Атина, където почитатели на волейболни тимове провокираха вълнения. След случая 31-годишният служител на реда беше признат в интензивно поделение.

Властите задържаха 18-годишен грък за присъединяване в конфликтите и започнаха следствие. Задържаният е обяснил, че нападението е било проведено от различен мъж, който е раздал сигнални ракети на ентусиастите.

Заради случилото се по време на мача, само че и заради честите прояви на експанзия от страна на спортни почитатели, на 11 декември стотици полицейски чиновници и специфични охранители участваха в протестен протест пред Дирекцията на полицията за битка с безредиците в Атина.

Ден по-късно се наложи да ампутират левия крайник на 31-годишния мъж заради сериозното му положение.

Междувременно министрите на отбраната на жителите и на спорта Янис Иконому и Янис Вруцис показаха пред прокуратурата на гръцкия Върховен съд черен лист с 200 имена на почитатели на спортни тимове в цялата страна, направили разнообразни форми на принуждение през годината и преди този момент.

В навечерието на 15 декември служители на реда отхвърлиха да охраняват футболен мач в символ на съпричастност към техния сътрудник и на митинг против изискванията, в които работят.

Вчера в 12:34 часа раненият служител на реда Йоргос Лигеридис умря.

„ Арестуването на всички забъркани в убийството му, на всички равнища, е минималната респект към паметта му и дължимият отговор на настояването на гръцкото общество за правдивост “, съобщи министърът на отбраната на жителите Янис Иконому, който изрече откровените си съболезнования към фамилията на умрелия.

Той означи, че „ с цел да прекъснем кървавия кръговрат всички ние, без изключение, би трябвало да демонстрираме нулева приемливост към всяка демонстрация на принуждение – в учебните заведения, в фамилиите, на улицата, на площадите, на стадионите, на местата за забавление и работа. Не би трябвало да има никой, който поддържа и премълчава насилието “.

Иконому добави, че „ следствието на убийството на Йоргос ще продължи, до момента в който не стигнем до тези, които са организирали, координирали и въоръжили всички участници в незаконното нахлуване, довело до гибелта му “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР