Гръцкият парламент обсъжда намаляване за ДДС на хранителните стоки, съобщи

...
Гръцкият парламент обсъжда намаляване за ДДС на хранителните стоки, съобщи
Коментари Харесай

Гръцкият парламент обсъжда намаляване за ДДС на храните

Гръцкият парламент разисква понижаване за Данък добавена стойност на питателните артикули, заяви БНР. Докато България е без План за възобновяване и без бюджет за 2022г., държавното управление на Кириакос Мицотакис в Атина приготвя стратегия за понижаване на Данък добавена стойност на питателните артикули.

Финансовият министър Христос Стайкурас е показал концепциите на кабинета пред депутатите в Атина. Опозицията от своя страна упорства за контролиране на цените на електрическата енергия и на горивата. В допълнение депутатите от опозиционните партии приканват кабинета да вземе незабавни ограничения за възстановяване на виталния стандарт на гърците. Социалистите са изнесли данни за фрапантно повишаване на цените на стоките от първа нужда, които са „ нелогични “ във връзка с приходите в страната. Депутатите чакат още държавното управление неотложно да сложи горна позволена цена най-малко на питателните артикули и да реагира против търговци със спекулативни цени.

Въпреки острите диспути във връзка с цените на горивата, министри от държавното управление на Мицотакис са на позиции, че акцизът върху бензина не следва да се понижи, откакто цената на литър безоловен бензин към този момент мина 2 евро.

„ Гърците заплащат най-скъпия ток измежду европейските страни, а заплатите са на балканско равнище “, оповестиха социалистите. Те са безапелационни, че са нужни незабавни ограничения, защото огромна част от гърците изнемогват и не си разрешават даже неща от първа нужда.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР