Гръцкият парламент гласува закон, насърчаващ специализираните форми на туризъм, включително

...
Гръцкият парламент гласува закон, насърчаващ специализираните форми на туризъм, включително
Коментари Харесай

Гърция отмени ограниченията за водолазния туризъм

Гръцкият парламент гласоподава закон, насърчаващ профилираните форми на туризъм, в това число гмуркането. То към този момент е позволено в цяла Гърция, без ограничаване на дълбочината, с някои изключения, в това число за региони, в които въоръжените сили организират учения, заяви „ Катимерини ”.
Водолазите ще могат да посещават подводни археологически обекти, без към този момент да е належащо да бъдат придружавани от водолази-археолози (които в Гърция са малко), стига да стига с тях да има членове на сертифицирани водолазни клубове.

Разрешен е и достъпът до потънали кораби преди повече от 50 години, което до момента беше неразрешено. Изискването е водолазите да бъдат придружавани от сертифицирани членове на клуба по гмуркане.
Гръцката асоциация на центровете за гмуркане настоя в петък за изясненост по отношение на възобновяването на активността на водолазните клубове на фона на продължаващото облекчение на рестриктивните мерки, наложени поради ковид. От там предизвестиха, че в случай че насилственото затваряне не бъде анулирано скоро, клубовете ще бъдат изправени пред банкрут.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР