Гръцкият национален отбор по баскетбол спечели и втората си контрола

...
Гръцкият национален отбор по баскетбол спечели и втората си контрола
Коментари Харесай

Баскетболистите на Гърция надиграха Словения в контрола, посветена на легендата Никос Галис

Гръцкият народен тим по баскетбол завоюва и втората си контрола против Словения, като инспекцията е част от подготовката и на двата отбора за присъединяване на идното международно състезание в Япония, Индонезия и Филипините (25 август - 10 септември).

В Олимпийския комплекс в Атина домакините се постановиха с 88:77 (27:25, 24:19, 21:14, 16:19) в мач, който беше отдаден на легендата на Гърция Никос Галис.

Преди началото на дуела " елините " проведоха специфична гала, по време на която извадиха от приложимост в националния тим екипа с №4 точно в чест на Галис, който е считан за един от най-великите баскетболисти за всички времена.

Гардът, чиято кариера мина напълно в тимовете на Арис Солун и Панатинайкос е петкратен притежател на премията за Спортист на годината на Гърция, а през 1987 година оказва помощ на националния тим да стигне до своята историческа първа европейска купа. Две години по-късно Николаос Георгалис, както е същинското му име, е част и от гръцкия отбор, който остава със сребърните медали от шампионата на Стария континент.



Любопитното в историята на Галис е, че той в никакъв случай не играе в НБА, макар че бива определен в драфта през 1979-а година под №68 от състава на Бостън Селтикс. Контузия по време на лятната подготовка обаче отхвърля " келтите " от това да му предложат контракти и в последна сметка Никос се насочва към Гърция, където подписва с Арис Солун.

След извънредно прочувствената гала пък гърците зарадваха своите почитатели с триумф против Словения, макар че не престават да бъдат без своята огромна звезда Янис Адетокунбо, който лекува травма.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР