Гръцкият министър-председател поиска от Индия да играе водеща роля в

...
Гръцкият министър-председател поиска от Индия да играе водеща роля в
Коментари Харесай

Гърция и Индия ще изграждат стратегическо партньорство

Гръцкият министър-председател изиска от Индия да играе водеща роля в построяването на интернационалните партньорства. Това съобщи, Кириакос Мистотакис по време на публично посещаване в Индия, отпред на огромна бизнес делегация.
Разглеждаме Индия като един от главните стълбове на стабилността и сигурността, в големия район на Индо-Пасифика. И като се имат поради размерът, историята и стратегическото ви значение, е доста позитивно, че Индия поема пламенно тази нова лидерска роля.
Кириакос Мицотакис, министър-председател на Гърция

Моди съобщи пред кореспонденти, че Индия и Гърция са се договорили да засилят връзките в секторите на защитата, фармацевтиката, космонавтиката и корабоплаването. Целта е да се удвои двустранната търговия до 2030 година В момента стокообменът е към 2 милиарда $.

 
Приятели, увеличението на съдействието в региона на защитата и сигурността отразява нашето надълбоко взаимно доверие в тази област. Чрез основаването на работна група за общи провокации като защитата, киберсигурността, битката с тероризма и морската сигурност ще можем да увеличим взаимната съгласуваност.
Нарендра Моди, министър-председател на Индия

Програмата на Мицотакис включва посещаване на финансовия център на Индия - Мумбай. Припомняме, че връзките сред двете стани прераснаха в " стратегическо партньорство " по време на визитата на Моди в Гърция през предходната година.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР