Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис заяви, че преградата на границата с

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис заяви, че преградата на границата с
Коментари Харесай

Мицотакис: Оградата на границата с Турция ще се доизгради с или без европейски пари

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис съобщи, че преградата на границата с Турция по протежението на р. Марица (Еврос) ще се доизгради, без значение дали това ще се случи с европейски пари или не, предава АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Премиерът на Гърция съобщи това пред жители в Палини край Атина, където беше в границите на предизборната си акция като ръководител на ръководещата Нова народна власт поради парламентарните избори на 21 май.  

От есента на 2021 година насам Гърция организира съвещания с Европейската комисия (ЕК) за потреблението на европейски средства за построяването на стена по границата с Турция, с цел да може страната по-успешно да се оправя с незаконната миграция. Тогава 12 страни членки на Европейски Съюз, най-вече от Източна Европа, изпратиха документално искане до Европейска комисия за даване на средства за построяването на защитни уреди. Засега Европейската комисия обаче отхвърля концепцията Европейски Съюз да финансира огради по външните граници на съюза.

„ Утре ще бъда в района на Еврос и ще имам опция да подпиша удължаването на оградата, която защищава Еврос и страната ни от навлизането на незаконни мигранти “, сподели Мицотакис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР