Гръцкият министър на външните работи е разговарял по телефона с

...
Гръцкият министър на външните работи е разговарял по телефона с
Коментари Харесай

Гърция търси подкрепа от ЕС и Египет за сигурността на гръцките граждани в Судан

Гръцкият министър на външните работи е разговарял по телефона с висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел и с египетския си сътрудник Самех Шукри, с които е разискал обстановката в Судан и сигурността на гръцките и европейските жители в страната, застрашени от боевете сред постоянната войска и паравоенни сили, заяви АНА-МПА.
По-рано Дендиас изпрати и писмо до Борел, в което показва извънредно безпокойствие от обстановката в Судан и за сигурността на гръцките жители, измежду които има двама ранени. Гръцкият външен министър е подчертал нуждата от тясна съгласуваност за безвредното извеждане на гръцките и останалите европейски жители, когато събитията го разрешават.
Дендиас е подчертал върху нуждата от неотложно помирение и началото на разговор и е отбелязал смисъла на запазването на териториалната целокупност на Судан за сигурността в Африканския рог.
С Шукри Дендиас е разискал възможна помощ от страна на Египет за обезпечаването на здравна помощ за ранените гръцки жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР