Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис е призовал евролидерите по-бързо

...
Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис е призовал евролидерите по-бързо
Коментари Харесай

„Файненшъл таймс“: Атина оказва натиск за въвеждане на ваксинационни паспорти, за да спасят туризма

Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис е призовал евролидерите по-бързо да прегърнат концепцията за документи за имунизация, които ще разрешат всеобщите пътувания да бъдат обновени, написа през днешния ден „ Файненшъл таймс “. Атина се стреми да възвърне туристическата промишленост, която тежко пострада от коронавирусната пандемия.

„ Гледайки към реакцията на някои страни на предложенията за имунизационен документ, имам възприятието, че има огромно късогледство. Трябва да създадем повече, с цел да се подготвим “, разяснява Теохарис пред вестника.

Въвеждането на имунизационни паспорти  ще бъде разисквано на среща на върха на Европейски Съюз, която стартира в четвъртък.

Някои страни членки, управлявани от Гърция, обмислят концепцията, само че блокът е разграничен и дипломати виждат ранното приемане на препоръчаната система за малко евентуално поради опасенията, че ще бъде основана система от „ жители на две скорости “ в областта на правата на пътуващите. 

Туризмът е жизненоважен за Гърция и дава към една пета от брутния вътрешен артикул на страната и заетостта, сочат данни на Гръцката конфедерация на туризма. Въпреки частичното отваряне предишното лято, рестриктивните мерки за интернационалните пътувания лишиха 4% от гръцкия Брутният вътрешен продукт, демонстрират калкулации на Организация на обединените нации.

Германците са най-голямата група интернационалните туристи в Гърция – към 4,4 млн. визити през 2018 година, съгласно Организацията за икономическо сътрудничество и раз. На второ място са британците, които към този момент не са част от Европейски Съюз.

Атина е частично нападателна в устрема си да наложи имунизационни паспорти като метод да разреши връщането на туристи. Тя е намерила поддръжка от някои страни членки с огромни туристически браншове или такива, които се тормозят от гости от прилежащи страни в по-високи равнища на заразяване. Но страни като Германия и Франция към момента не са уверени в тази тактика. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР