Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис е призовал евролидерите по-бързо

...
Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис е призовал евролидерите по-бързо
Коментари Харесай

Гърция оказва натиск за въвеждане на ваксинационни паспорти

Гръцкият министър на туризма Хари Теохарис е призовал евролидерите по-бързо да прегърнат концепцията за документи за имунизация, които ще разрешат всеобщите пътувания да бъдат обновени, написа Financial Times. Атина се стреми да възвърне туристическата промишленост, която тежко пострада от коронавирусната пандемия.
„ Гледайки към реакцията на някои страни на предложенията за имунизационен документ, имам възприятието, че има огромно късогледство. Трябва да създадем повече, с цел да се подготвим “, разяснява Теохарис.

Въвеждането на имунизационни паспорти може да разреши пътувания за отдих и по работа сред страни след имунизация ще бъде разисквано на среща на върха на Европейски Съюз, която стартира в четвъртък.

Някои страни членки, управлявани от Гърция, обмислят концепцията, само че блокът е разграничен и дипломати виждат ранното приемане на препоръчаната система за малко евентуално поради опасенията, че ще бъде основана система от „ жители на две скорости “ в областта на правата на пътуващите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР