Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос е дал косвен, но

...
Гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос е дал косвен, но
Коментари Харесай

Гърция отказа да изпрати ракетни системи на Украйна

Гръцкият министър на защитата Никос Панайотопулос е дал индиректен, само че негативен отговор по време на визитата на заместител държавния секретар на Съединени американски щати Виктория Нюланд в понеделник по отношение на опцията Гърция да даде спомагателни оръжейни системи на Украйна , цитира думите му електронното англоезично издание на гръцкия вестник " Катимерини ".

Панайотопулос акцентира, че " Гърция не може да способства по метод, който понижава отбранителните й качества ".

Американското искане беше направено по време на срещата им в Министерството на защитата в Атина, като Нюланд регистрира гръцкия принос досега.

" Катимерини " разкри на 17 март, че гърците са били запитани за системи, създадени в някогашния източен блок, в това число ракетните системи земя-въздух " Тор-M1 " и " Оса-АК " .

Атина отхвърли тяхното предаване освен тъй като не желае да подкопае отбранителните качества на личната си войска, само че и заради на практика въпроси като нуждата от лицензиране в тази ситуация " Тор-М1 " от самата Русия.

Припомняме, че Съединени американски щати желаеха и от България, както и от Словакия да бъдат трансферирани на Украйна зенитно-ракетните системи С-300, създадени в Съветския съюз, само че и двете страни отхвърлиха, защото обявиха, че няма с какво да ги заместят.

Междувременно енергийните въпроси в Източното Средиземноморие също във вторник от гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис и гостуващия израелски вицепремиер и министър на външните работи Яир Лапид.

Основните дискутирани тематики на тази среща са били събитията в Украйна, защото Израел пое посредническа роля сред Москва и Киев.

Срещата се състоя на фона на наддаването за енергийни запаси в Средиземно море, провокирана от сред израелския президент Исак Херцог и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Енергоресурсите са били разисквани и на неофициалната среща на Мицотакис с Нюланд в миг, когато наподобява, че Съединени американски щати се отхвърлят от поддръжката за.
 Гърция замества съветския газ с полутечен
Гърция замества съветския газ с полутечен

Атина търси алтернативи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР