Гръцкият министър на отбраната и лидер на партията Независими гърци

...
Гръцкият министър на отбраната и лидер на партията Независими гърци
Коментари Харесай

Военният министър на Гърция напусна правителството

Гръцкият министър на защитата и водач на партията " Независими гърци " Панос Каменос, съдружен сътрудник в кабинета на Алексис Ципрас, напуща държавното управление. Това стана след среща сред Каменос и премиера Алексис Ципрас тази заран в Атина, съобщи БГНЕС.

Причината за решението на Каменос е несъгласието му с подписания предходната година Договор от Преспа, с който се урежда продължаващия към този момент три десетилетия спор за името на Македония.

След като излезе от срещата си с Ципрас, Каменос съобщи пред събралите се публицисти, че главната цел на съдружното държавно управление, а точно – приключването на ерата на избавителните стратегии, е изпълнена, цитира „ Грийк рипортър “.

„ Срещнах се с премиера. Проведохме много дълъг диалог. Сътрудничеството ни продължи цели четири години в съдружното държавно управление на националното обединение… две партии с разнообразни платформи съумяха да се обединят и извадиха Гърция от избавителните стратегии. Първата цел е реализирана “, съобщи Каменос преди да напусне премиерската резиденция.

„ Спорът с Македония, по време на който бяха убити хиляди, не ми разрешава да не жертвам мястото си в държавното управление “, добави той, като съобщи, че детайлности ще даде на специфична конференция по-късно през днешния ден.

„ Благодарих на премиера за нашето съдействие и му обясних, че поради този народен проблем това съдействие не може да продължи. „ Независими гърци “ се отдръпват от кабинета “, акцентира Каменос.

Като алегоричен жест преди срещата си с премиера Каменос посети утринната литургия в Атинската митрополия, където получи Свето Причастие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР