Гръцкият министър на отбраната и лидер на партията Независими гърци

...
Гръцкият министър на отбраната и лидер на партията Независими гърци
Коментари Харесай

Гръцкият министър на отбраната ще блокира споразумението за името на Македония

Гръцкият министър на защитата и водач на партията „ Независими гърци ” Панос Каменос съобщи, че ще блокира съглашението сред Атина и Скопие за смяната на името на Македония, съобщи Ройтерс.

„ Според мен това е неприятна договорка. Не одобрявам съглашението и ще опитам да го препречвам “, съобщи на Каменос на конференция.

Изказването му слага под въпрос бъдещето на водената от Алексис Ципрас коалиция, която има 152 депутати в 300-местния парламент. Ципрас ще се нуждае от поддръжката на 7-те депутата на „ Независими гърци ”, с цел да прокара през Народното събрание подписаното на 17 юни съглашението със Скопие.

Сделката, която планува Македония да смени името си „ по парламентарен път " на „ Република Северна Македония “, провокира голям брой митинги и от двете страни на границата.

„ Няма да позволим това съглашение да бъде утвърдено без единодушието на гръцкия народ, което може да бъде изразено по два метода – посредством избори или посредством референдум “, сподели Каменос.

Миналият месец двама депутати на „ Независимите гърци ” напуснаха парламентарната група на партията поради решението на Алексис Ципрас да подпише съглашението за името на Македония.

„ Вчера споделих, че времето на Ципрас като министър председател изтича. Днешното изявление на Каменос удостоверява този факт “, сподели водачът на най-голямата опозиционна партия „ Нова Демокрация “ Кириакос Мицотакис.

„ Единственото нещо, което остава да направи Ципрас, е да насрочи дата за избори “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР