Гръцкият министър на обществения ред Никос Тоскас заяви, че Италия

...
Гръцкият министър на обществения ред Никос Тоскас заяви, че Италия
Коментари Харесай

Италия и Румъния пращат самолети за борба с пожарите в Гърция

Гръцкият министър на публичния ред Никос Тоскас съобщи, че Италия изпраща два противопожарни самолета Канадер, а Румъния също ще изпрати един аероплан, с цел да оказват помощ в гасенето на вилнеещите покрай гръцката столица пожари, които лишиха живота на минимум 74 души, оповестява в. " Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че самолетите се чака да дойдат тази заран, с цел да оказват помощ в напъните за потушаване на огъня. Тоскас добави, че в случай че е належащо, Гърция може да изиска спомагателна помощ от други страни членки на Европейския съюз.

Вчера Хърватия също предложи на Гърция да изпрати два самолета-амфибия Канадер CL-215.

Тоскас съобщи, че в никакъв случай преди не е имало толкоз доста оферти за помощ и приветства солидарността, проявена от други страни. Той сподели, че климатичните промени са виновни за стихийните ветрове, които помогнаха за бързото разгръщане на пожарите.

Еврокомисарят по филантропичната помощ Христос Стилианидис съобщи, че Европейски Съюз ще предприеме стъпки за възстановяване на реакцията при естествени бедствия, които стават все по-сериозни поради климатичните промени.

Стилианидис сподели също, че Европейски Съюз ще окаже финансова помощ на Гърция за покупката на противопожарни самолети в бъдеще, както и за възобновяване на големите вреди от пожарите в региона Атика.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР