Гръцкият корабен магнат предприемач Джон Кустас твърди, че е бил

...
Гръцкият корабен магнат предприемач Джон Кустас твърди, че е бил
Коментари Харесай

Дайте пари да ви оправим, за да не ви оправи друг. Нотариуса рейдърствал над гръцки бизнесмени

Гръцкият корабен магнат бизнесмен Джон Кустас твърди, че е бил преследван и изнудван от Мартин Божанов - Нотариуса. За това разказа пред журналиста Слави Ангелов и Българска национална телевизия Анастасиос Дикос - изпълнителен шеф от компанията на предприемача в България. Дикос разкрива, че в продължение на две години е бил преследван с искане за 25 000 евро от името на Божанов. По думите на бизнесмена в издевателството са били забъркани данъчни чиновници, прокурори, представители на антикорупционната комисия. Полицията е била сигнализирана за издевателството.

Пред Българска национална телевизия през днешния ден приказва и преподавателят и бизнесмен Йоаким Каламарис, който също е жертва на схемите на Нотариуса.

Фразата на разстреляния Божанов е била:

" Дайте пари да ви оправим, с цел да не ви оправи различен ".

Всичко това е призрачен сън, изживян от гръцкия предприемачи, траял с години и почнал със спор за парцел, развил се в гонене, тормоз и рекет.

По думите на проф. Йоаким Каламарис - предприемач и академични учител, те са имали връзки с " бизнесиндивиди ", които разбрали от тях, че с цел да се споразумеят за даден план върху парцел, трябвало да имат " съответните гаранции, седства и така нататък ".

" Те потърсиха помощ или авансово са имали отношение с така наречен този кръг... Приближаваха до нас хора, които не познаваме и желаеха или пари, или изнудваха, че може да се случи нещо неприятно на нас, на нашите фамилии ", разказва Каламарис.

Група гръцки вложители с голям бизнес за милиони, съдружници и сътрудници в ИКЕА и София Ринг Мол, плащащи налози към 2 млн лева годишно се оказват жертви в система за рекет, разкрива изявлението пред Слави Ангелов, представено от Българска национална телевизия.

По думите на Ангелов, първоначално се прави някакъв опит да се завземе целият бизнес, " което не е някаква нова процедура в нашата страна ".

" След което те в действителност вкарват цялата страна в това - почват да им звънят данъчни, чиновник от ДАНС, човек, който се показва от ДАНС, това също не е индивидуален случай от практиката ми през последните няколко години ", казва Ангелов.

Същевременно пострадалите подават някаква в ГДБОП, но  " не последва безусловно нищо, като се изключи че стоят по през целия ден и пишат показания. "

" Ние не сме след дъжд качулка - ние сме алармирали от 2 година насам всичките вероятни институции ", споделя проф. Йоаким Каламарис.

" Не разполагам с такава информация на този стадий ", споделя обаче Живко Коцев - основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Гръцките предприемачи настояват, че писма са изпращани и до Асен Василев, когато е бил вицепремиер.

Но играта става още по груба, когато кръгът " Нотариуса " вижда, че може би няма да успее.

" Вкарват и районната прокуратурата, тъй като по всичко проличава, че техните контакти са там. Но позволяват една голяма неточност, че тези каузи, които завеждат - те завеждат общо 11 правосъдни каузи и следствия - тези правосъдни каузи кардинално са подсъдни на по-висока инстанция, те са подсъдни на градски съд и би трябвало да се проверяват от градски прокурори. Така, че всичките им каузи в последна сметка се провалят ", разяснява Ангелов.

Следват жестоки закани - още един от похватите на кръга. Според изявлението един от основните герои в историята е съдружникът и юрист на Нотариуса - Велимир Атанасов (бивш арбитър в Софийския областен съд, б.р.). За него гръцките предприемачи настояват, че има връзка с подалата оставка административен началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.

" Адвокатът, който на нас ни повдигна в действителност той обвинявания (?!), живее на фамилни начала с някогашния допреди 3 часа областен прокурор на София ", споделя още проф. Йоаким Каламарис.

Снощи посетител в  " Още от деня " по Българска национална телевизия бе подалата към този момент оставка Невена Зартова. Тя споделя, че с Атанасов имали единствено другарски връзки. Споделил ѝ, че е съучастник на Нотариуса, само че почнал да участва в диалозите им след разкрития на Антикорупционния фонд. Иначе не обсъждали досъдебни производства.

  " Имам дългогодишни другарски връзки. Това не е загадка за никого - ние се познаваме от 2005 година, когато той беше арбитър в СРС. След като той напусна системата, продължихме да поддържаме фамилни другарски връзки и нищо повече от това! Никога не ставало въпрос за съответни досъдебни производства - в противен случай съзнателно сме избягвали такива ", заявява Зартова.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР