Гръцкият гражданин Мухамет Амар Ампара, задържан от Националната разузнавателна служба

...
Гръцкият гражданин Мухамет Амар Ампара, задържан от Националната разузнавателна служба
Коментари Харесай

Турция остави в ареста грък, заподозрян в шпионаж

Гръцкият жител Мухамет Амар Ампара, арестуван от Националната разследваща работа на Турция (MIT) по съмнение в шпиониране на Турция в интерес на Гръцката разследваща работа, е оставен под арест, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки турската телевизия ТРТ Хабер.

Мъжът бе хванат в събота, откакто било открито, че е обвързван с гръцкото разузнаване, правил е изследвания в негова изгода и е събирал документи, свързани с граничната сигурност на Турция, заяви дирекцията на полицията в турския окръг Газиантеп. По решение на съда той е бил подложен под арест.

По време на пътуванията си в Турция гръцкият жител се представял за предприемач, а се занимавал с шпионска активност под прикритието, че се занимава с търговия. 

Установено е, че Ампара е събирал информации за структурите на турските въоръжени сили на границата и ги е предавал на гръцката разследваща работа, показва ТРТ Хабер. 

По инструкции на Гръцката разследваща работа той е събирал сведения за сирийците в Турция и за предприемачи, които поддържат терористичната организация ФЕТО и които са се настанили в Гърция.

Пред гръцкия вестник " Катимерини " родственици на Ампара са отхвърлили изрично изказванията, че той се е занимавал с шпионаж и са ги определили като " турска провокация ".

Гръцки дипломатически източници са споделили, че гръцкото посолство в Турция е било известено за изгубването на гръцкия жител преди няколко седмици и неведнъж е поставяло въпроса пред турските управляващи, само че не е получило отговор от тях, заяви АНА-МПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР