Гръцкият евродепутат Ева Кайли, обвинена в корупция в рамките на

...
Гръцкият евродепутат Ева Кайли, обвинена в корупция в рамките на
Коментари Харесай

Ева Кайли ще остане в ареста до следващата седмица

Гръцкият евродепутат Ева Кайли, упрекната в корупция в границите на хипотетичен скрит план за рушвет от Катар, ще остане в предварителния арест най-малко до 22 декември, съобщи юристът ѝ, откакто чуването беше отсрочено.

44-годишната Ева Кайли беше задържана предходната седмица, когато белгийската полиция извърши серия от обиски в домовете и офисите на персони, свързани с Европейския парламент, и иззе минимум 1,5 млн. евро в брой.

Домакинът на Световното състезание по футбол Катар отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване, само че белгийските следователи го упрекват в предоставяне на подкупи, с цел да усъвършенства интернационалния си имидж и да повлияе на политиката на Европейски Съюз.

Кайли и трима други обвинени - нейният сътрудник, някогашен евродепутат и лобист - остават в белгийския арест от ареста им в петък, а в сряда следва преразглеждане на задържането им.

Адвокатът на Кайли Андре Ризопулос обаче съобщи пред Агенция Франс Прес, че делото на клиентката му е отделено от това на останалите трима и че тя не е могла да участва в съда заради стачка на личния състав в пандиза, където е арестувана.

По-рано в Атина различен юрист, работещ за Кайли, Михалис Димитракопулос, настоя, че тя е почтена и " не е знаела за съществуването " на парите, открити в дома ѝ.

Димитракопулос допусна, че сътрудникът на Кайли, Франческо Джорджи, може да има " отговори за съществуването на тези пари ".

Джорджи и другите двама обвинени, упрекнати по случая, се явиха пред арбитър, който по-късно денем трябваше да се произнесе дали ще останат в предварителния арест.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР