Гръцките власти замразиха всички активи на от Гърция, след като

...
Гръцките власти замразиха всички активи на от Гърция, след като
Коментари Харесай

“Чанти с пари от Катар”: Гърция замрази всички активи на зам.-педседателката на ЕП

Гръцките управляващи замразиха всички активи на от Гърция, откакто тя беше арестувана в за хипотетичното й присъединяване в корупционен скандал, обвързван с Катар, оповестява “Франс прес ”.

Мярката, която се ползва и за роднините на Кайли, се отнася за  “банкови сметки, сейфове, компании и всички други финансови активи ”, изясни президентът на гръцката Агенция за битка с прането на пари Хараламбос Вурлиотис.

Гръцките банки и държавни служби към този момент са осведомени за решението.
44-годишната някогашна телевизионна водеща беше упрекната в неделя в корупция.
Кайли към този момент е изключена от гръцката социалистическа партия ПАСОК поради аферата. Тя беше лишена и от пълномощията си като заместник-председател на Екологичен потенциал, по-специално от това да съставлява ръководителя Роберта Мецола в Близкия изток.

Белгийската полиция проверява изказвания, че фигури, работещи от името на Катар, която е хазаин на Световното състезание по футбол, са плащали големи подкупи на европейски политици, с цел да повлияят на политическия спор в Брюксел.

Кайли, която обществено се изрече в поддръжка на последните трудови промени в Катар, беше един от четирима обвинени, които бяха упрекнати и арестувани, откакто белгийските следователи откриха “чанти с пари ” в дома й.

Обикновено тя би се възползвала от имунитет против наказателно гонене, само че изключение се прави в случаите, когато обвиненият е хванат “в крачка ” при осъществяване на хипотетично закононарушение.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР