Гръцките власти взеха спешно решение, което влиза в сила още

...
Гръцките власти взеха спешно решение, което влиза в сила още
Коментари Харесай

Гърция със спешни мерки от днес, глобата е 300 евро

Гръцките управляващи взеха незабавно решение, което влиза в действие още през днешния ден, 23 април 2021 година, и лимитира придвижването на жителите сред другите области на страната, заяви Министерство на външните работи.

Целта е да се сведат до най-малко контактите по време на идните Великденски празници и да се понижи разпространяването на ковид.

По информация на посолството ни в Атина решението ще бъде в действие до 06:00 ч. на 10 май 2021 година и важи за територията на цялата страна.

Изключения се позволяват само в следните случаи:

1. Придвижване от и до работното място след показване на уверение за придвижване за работа, в което е посочено началото и края на работния ден. Удостоверението се ревизира от контролните органи в Регистъра на човешките запаси и Информационната система "ERGANI " на Министерството на труда и обществените въпроси.

2. По здравословни аргументи, само при положение на напредване към болница, за което се изисква засвидетелствуване от съответния способен здравен орган. Изключение вършат изключителни и незабавни случаи.

3. Еднократно напредване до непрекъснат адрес по местоживеене, което се потвърждава с Удостоверение, което е особено предопределено за задачата и се получава гратис на следния уеб страница или с показване на копие от декларация за заплатен налог върху приходите E1.

4. Пътуване за заравяне при изискванията, планувани от закона. Гражданинът, който се придвижва за заравяне, е задължен да показа на способените органи смъртния акт и разрешителното за заравяне. Общото време за пътешестване в този случай не може да надвишава 48 часа.

5. Пътуване на разведени или разграничени родители, когато е належащо за обезпечаване на връзката на родителите и децата. Пътуващият родител е задължен да показа на способените органи при положение на бракоразвод - правосъдно решение, или при положение на разлъка - съответната декларация по закон.

На жителите, които нарушат ограничаващите ограничения за придвижване, се постанова административна санкция от 300 евро.

В случай, че жител показа подправени доказателства за съответната причина за пътешестване, се постанова административна санкция от 500 евро.

Във връзка с новите ограничения подсещаме на българските жители, че няма смяна в известния най-малък кръг учредения за влизане в Република Гърция. Пътуването за туризъм не е измежду тях. Всяко влизане в Република Гърция следва да бъде подкрепено от съответните, подкрепящи основанието, документи.

От Министерство на външните работи обръщат особено внимание на притежателите на недвижими парцели в Гърция за еднократния темперамент на разрешението за напредване и условието за непрекъснат адрес, подкрепено от съответните документи за непрекъснато престояване на територията на страната.

Придвижването сред обособените области в Гърция на процедура е неразрешено, като се изключи описаните 5 учредения, подкрепени от съответните документи.

Министерство на външните работи предлага на българските жители да се въздържат от пътувания до Република Гърция в интервала от през днешния ден – 23 април 2021 година до 06.00 часа в понеделник, 10 май 2021 година

При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Атина на следните телефони:

+30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106,

както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210

и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510.

Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: ;, ;

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР