Гръцките власти се похвалиха, че са заловили най-голямото количество таблетки

...
Гръцките власти се похвалиха, че са заловили най-голямото количество таблетки
Коментари Харесай

Гърция заловила най-голямата пратка каптагон в света – 5,25 тона

Гръцките управляващи се похвалиха, че са заловили най-голямото количество таблетки каптагон (фенетилин) в света от Сирия за над половин милиард евро, осведоми " Ройтерс ".

Бреговата защита и сътрудници от локалната организация за битка с наркоразпространението са иззели три контейнера с амфетамини , оповестяват от отдела за битка с финансовите закононарушения. В интервенцията са взели участие 20 чиновници, които са конфискували 5,25 тона опиати - 33 милиона таблетки каптагон - които са открити в контейнери от Сирия.
 Снимка 432611
Източник:

" Това е най-голямото иззето количество в света , лишавайки проведената престъпност от над 660 милиона $ (587,45 милиона евро) ", се добавя в известието.

Каптагонът е едно от няколкото търговски наименования на фенетилин хидрохлорид - опиат, който принадлежи към амфетамините, стимуланти на централната нервна система.

През 60-те години на предишния век каптагонът е предписван за лекуване на нарколепсия и меланхолия , само че през 80-те години здравната общественост е безапелационна, че опиатът води до пристрастяване и няма толкоз клинични изгоди. Оттогава е неразрешен.

Каптагонът е известен опиат в Близкия изток и Сирия.

Гръцките управляващи се пробват да открият дали пратката е била предопределена за Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР