Гръцките власти решиха да върнат някои ограничения върху дейността на

...
Гръцките власти решиха да върнат някои ограничения върху дейността на
Коментари Харесай

Гърция наложи спешни ограничения заради нов бум на заразата

Гръцките управляващи взеха решение да върнат някои ограничавания върху активността на заведенията за хранене, нощните клубове и питейните заведения след внезапен скок на новозаразените с ковид, които доближиха близо 1800 през миналото денонощие, оповестява Ройтерс.

" На процедура от 8 юли заведенията за хранене, питейните заведения, клубовете и увеселителните заведения ще работят единствено със седящи клиенти и в сходство с избраните правила за потенциала ", съобщи заместник-министърът за отбрана на жителите Никос Хардалиас.

Той уточни на ексклузивен брифинг, че нарушителите са изправени пред тежки санкции, в това число прекъсване на активността им.

" Спешните ограничения целят да овладеят разпространяването на вируса измежду младежите, тъй че всички ние да имаме по-свободно, само че по-важното - безвредно лято ", добави той.

Гърция записва 1797 нови случая на коронавирусна зараза през последните 24 часа, два пъти повече от предходния ден, когато бяха доказани 801 нови случая. Починаха още 8 души.

От началото на пандемията са регистрирани 429 144 случая, а 12 754 души са умряли.

По този мотив бе разгласен незабавен брифинг на заместник-министъра за отбрана на жителите Никос Хардалиас, който разгласи незабавните ограничения.

В дневния си бюлетин Националната организация за публично здраве заяви, че 168 пациенти се намират в интензивни отделения.

Регистрирани са осем смъртни случая през последните 24 часа.

От новите случаи 1026 са регистрирани в региона Атика, където се намира столицата Атина, а 62 - в северния град Солун.

 Съвети за пътешестване с кемпер и каравана в Гърция (от първа ръка) Виж още

От направените 66 464 теста за COVID-19, 2,7% са се оказали позитивни.

Около 38 % от подлежащото на имунизация население в страната е изцяло имунизирано, а управляващите предложиха финансови тласъци, с цел да насърчат имунизацията. Целта е да се реализиран минимум 70 % имунизирани до есента.

Гръцкият държавен представител Аристотелия Пелони съобщи в това време, че хората, които не са имунизирани против COVID-19, ще би трябвало да живеят с повече ограничавания, оповестява АНА-МПА.

Тя посочи в телевизионно изявление, че " цифрите в целия свят и в Гърция изрично поддържат имунизацията и сочат, че тя пази от съществено разболяване и стигане до интензивно лекуване, а също по този начин понижава разпространяването на вируса ".

" Сега е належащо да бъдат уверени и най-скептичните членове на популацията, които може би първо чакаха да видят резултатите от имунизацията, също да побързат да се имунизират, изключително на фона на по-високия риск от Делта разновидността, който печели терен в страната ", посочи тя.

Пелони отхвърли изказванията, че в тактиката си за поощряване на имунизацията държавното управление разделя жителите: " Ние се опитваме да осигурим тласъци и да окуражим по-скептичните. Намираме се в пандемия и който не е имунизиран, ще би трябвало да живее с повече ограничавания ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР