Гръцките власти наредиха в сряда да бъдат евакуирани околности на

...
Гръцките власти наредиха в сряда да бъдат евакуирани околности на
Коментари Харесай

Заради нови пожари е наредена евакуация за околностите на Ламия и Волос

Гръцките управляващи подредиха в сряда да бъдат евакуирани покрайнини на два града в Централна Гърция - Волос и Ламия, където денем избухна нов огнен фронт, оповестяват Франс прес и Българска телеграфна агенция. На жителите е подредено да не излизат, с цел да се предпазят от дима от приближаващия ги огън.

Според информацията пламъците напредват към 85-хилядния Волос, а в Ламия, където живеят 60 хиляди души, е избухнал пожар в периферията на града.
" Пожарът е достигнал индустриалната зона на Волос, издадена е заповед за евакуация ", съобщи Костас Агорастос, шеф на региона Тесалия, пред държавната телевизия ЕРТ, като добави, че духа " парещ вятър от северозапад, което е доста рисково за пожарите ".
" Ако вятърът не стихне, ще имаме огромни проблеми ", предизвести той, представен от Българска телеграфна агенция.

Издадени са заповеди за евакуация на пет села и общини наоколо до Волос и на три други в региона на Ламия, заяви представителят на пожарната Янис Артопиос, представен от медиите в Атина.

Пожарникар е получил изгаряния от втора степен по ръцете, гърба и лицето, до момента в който е взел участие в гасенето на пожар във Валестино, западно от Волос. Той е превозен до болница в региона.

 Пожарите в Средиземноморието убиха над 40 души, български пожарникари отпътуват за Корфу Пожарите в Средиземноморието убиха над 40 души, български пожарникари отпътуват за Корфу

Останките на жена бяха открити в къща покрай град Алмирос, в област Тесалия. Жената живеела със брачна половинка си, който бил откаран в болница, заяви в. " Катимерини ".

Властите оповестиха, че овъглените остатъци на липсващ фермер са били открити в южната част на остров Евия, край Атина.

 Опожарени домове на Родос, седмица след началото на пожарите на острова
© Reuters

Опожарени домове на Родос, седмица след началото на пожарите на острова

През нощта бяха разпоредени нови евакуации на островите Корфу, Евия и Родос.

За четвъртък поради високите температури се предвижда извънредно висок риск от пожари се предвиждат за областите Атика, Централна Гърция, Тесалия, Централна Македония, както и Пелопонес и Йонийските острови.

Бушуващите повече от седмица горски пожари в Гърция отслабнаха в сряда, само че пожарникарите не престават да се борят с няколко дейни фронта, а метеоролозите предизвестиха, че високите температури, достигащи 45-47 градуса по Целзий тук-там, резервират заплахата от възобновяване на огъня.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР