Гръцките власти глобяват със 100 евро клиентите, които не пазят

...
Гръцките власти глобяват със 100 евро клиентите, които не пазят
Коментари Харесай

100 евро глоба за клиентите без касови бележки в Гърция

Гръцките управляващи глобяват със 100 евро клиентите, които не пазят касовите си бележки. Мярката е част от битката против укриването на доходи.

В летния сезон в страната вървят всеобщи инспекции дали търговците издават касови бележки.

Съгласно измененията в наредбата за наказания, глобяват се и клиентите, които не изискват бележки при прилагане на услуги. Препоръчва се запазването им до отдалечаване от магазините, заяви БНР.

От финансовото министерство предизвестяват, че постоянно при покупки търговците смъкват цената на стоките, в случай че клиентът заплати без да получи касова записка. Инспекторите постоянно са цивилни и наблюдават за съблюдаване на закона в комерсиалните обекти, откакто клиентът е напуснал касата.

Голяма част от санкционираните са чужденци, които не подозират, че извършването на покупки ще им излезе със 100 евро допълнително.

Глобите за търговците са от 5 хиляди евро до лишаване на лиценза.

Във всички заведения за публично хранене, магазини и места за услуги са сложени табели: „ Клиентът не е длъжен да заплати, в случай че не получи касов фиш “.

Финансовото министерство в Атина ускори инспекциите през туристическия сезон, с цел да се ограничи укриването на доходи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР