Гръцките власти глобиха местните клонове на мултинационалните компании Johnson &

...
Гръцките власти глобиха местните клонове на мултинационалните компании Johnson &
Коментари Харесай

Гърция глоби две мултинационални компании с над 1,6 млн. евро за спекулативно високи цени

Гръцките управляващи глобиха локалните клонове на мултинационалните компании Johnson & Johnson и Colgate Palmolive с общо 1,672 милиона евро за спекулативно завишаване на цените на техните артикули. Това заяви гръцкият информативен портал capital.gr.

Според медията, гръцкият министър на развиването Костас Скрекас е наложил санкции на обща стойност 1,672 милиона евро на две мултинационални компании, които са били обект на инспекция от Междуведомствената група за наблюдаване на пазара (DIMEA). Глобите са за нарушавания на член от закона за противопоставяне на явлението нелоялно облагодетелстване. „ Глоба от 1 милион евро беше наложена на Johnson & Johnson (Гърция) и санкция от 672 хиляди евро на Colgate Palmolive Emporiki (Гърция) “, се споделя в изказване на министерството.

Във връзка с налагането на санкции министърът на развиването сподели, че към този момент е безусловно ясно за всички страни, че няма да се толерират нарушавания. „ Мониторингът на нашите услуги е непрестанен и се постановат санкции във всички случаи, когато бъдат открити нарушавания. Нашето държавно управление е решено да изкорени спекулациите и по всевъзможен вероятен метод да ускори гладкото действие на пазара и здравословната конкуренция в интерес на семействата и всички нашите жители Борбата против високите цени и спекулациите е с най-голям приоритет ", сподели Скрекас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР