Гръцките власти арестуваха капитана на товарния кораб с португалски флаг,

...
Гръцките власти арестуваха капитана на товарния кораб с португалски флаг,
Коментари Харесай

Арест на капитана на потругалския кораб, сблъскал се с гръцки миночистач

Гръцките управляващи арестуваха капитана на товарния транспортен съд с португалски байрак, който се сблъска с миночистача „ Калисто “ на елинския ВМФ край основното пристанище на страната. Това оповестява електронното издание на атинския всекидневник Kathimerini, представено от Агенция " Фокус ".
Бреговата защита съобщи, че капитанът на кораба Maersk Launceston е бил задържан за хипотетични нарушавания на гръцкия углавен кодекс и на Международните правила за попречване на конфликти в морето.
Припомняме, че по време на случая, товарният транспортен съд е пътувал от Пирея към турското пристанище Чанаккале. При конфликта корабът от гръцкия ВМФ, английско произвеждане, бе разсечен на две. Двама от 27-членния екипаж бяха откарани в болница с леки пострадвания. Останалите бяха евакуирани от кораба, който беше изтеглен до близката военноморска база, напомня изданието.
 Португалски товарен транспортен съд се сблъска с гръцки миночистач, има ранени Португалски товарен транспортен съд се сблъска с гръцки миночистач, има ранени
Двама моряци бяха ранени, когато тази заран товарен транспортен съд протарани миночистач на гръцкия флот пред пристанището на Пирея, оповестява БГ...
Няма известия за вреди на Maersk Launceston, който се ръководи от основаната в Германия компания John T. Essberger, и няма известия за пострадвания измежду 22-членния му екипаж.
В изказване от сряда компанията акцентира, че гръцките управляващи са разпитали екипажа на товарния транспортен съд и са повдигнали публично обвинявания против капитана.
Гръцките управляващи желаеха корабът да остане в пристанището, а представител на компанията оказваше поддръжка на капитана и екипажа на кораба.
„ Точните детайлности за случая, станал рано във вторник, 27 октомври, към момента не са ясни. Гръцките управляващи не престават своите следствия, на които компанията ще предложи цялостното си съдействие. Мениджърите още веднъж биха желали да изразят загрижеността си поради пострадванията на екипажа на „ Калисто “, като им пожелаят бързо възобновяване ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР