Гръцките студенти ще могат да се превозват безплатно или с

...
Гръцките студенти ще могат да се превозват безплатно или с
Коментари Харесай

Гърция осигурява безплатен автобусен транспорт на студентите си

Гръцките студенти ще могат да се транспортират гратис или с отстъпка в цената на билета в градските и междуградските рейсове в страната, съобщи гръцката организация АНА-МПА, представени от Българска телеграфна агенция. 

С решение взето от министъра на инфраструктурата и превоза Христос Стайкурас и неговия заместител, виновен за превоза, Христина Алексопулу студентите ще имат право на безвъзмезден или понижен билет за автобусния превоз.

За тази цел са заделени 4,81 млн. евро, с които ще се компенсира цената на билетите за 30 градски и 62 междуградски рейса, като изплащането на сумите ще стартира неотложно, написа АНА-МПА.

„ Осигуряваме в точния момент безвъзмезден или с понижена цена превоз на студенти с междуградските рейсове, с цел да се подсигури безпроблемното им напредване от и до мястото им на образование “, съобщи Стайкурас.

Той означи, че обществената политика за младежите и техните фамилии са в центъра на проектите, решенията и дейностите на държавното управление.

Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис акцентира, че Министерството на инфраструктурата и превоза играе значима роля в планирането на развиването на страната, както и в насърчаването на промени като интелигентните транспортни системи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР