Гръцките сили за сигурност от събота до днес са предотвратили

...
Гръцките сили за сигурност от събота до днес са предотвратили
Коментари Харесай

Гърция предотврати 24 хиляди опита за проникване на мигранти от Турция за 3 дни

Гръцките сили за сигурност от събота до през днешния ден са предотвратили 24 203 опита за навлизане на незаконни мигранти и бежанци от Турция. Това заяви в. " Етнос ", базирайки се на държавни източници.

Според изданието от 6.00 ч. до 18.00 часа през днешния ден полиция и военни са попречили на 4 354 души да обхванат нелегално в страната през турско-гръцката граница в региона на река Еврос /Марица/. В този период са задържани 42 незаконни мигранти, основно от Афганистан, Пакистан и Мароко, които са съумели да преминат границата, показва ТАСС.

Според държавните източници общо от 6.00 часа в събота до 18.00 часа през днешния ден са предотвратени 24 203 опита за незаконно навлизане на гръцка територия и са задържани 183 души, които са отведени в центрове за задържане на мигранти, а след осъждането им от съда по обвиняване в нелегално навлизане в страната - в пандиза. Всички наказани през днешния ден за нелегално навлизане на гръцка територия са получили присъди по 4 години затвор без право на обжалване и санкция 10 000 евро, оповестява " Етнос ", представен от Българска телеграфна агенция.

В. " Ефимерида " заяви през днешния ден, че от неделя насам към хиляда мигранти, доплавали с лодки от турския бряг, са слезли на гръцките острови.

На 28 февруари Анкара взе решение да не стопира сирийските бежанци, които желаят да отидат в Европа по море или по суша. На чиновниците на турската полиция, брегова защита и граничните пунктове е обещано напътствие да не пречат на прекосяването на мигранти при положение на пораждане на поток бежанци от Сирия. Това решение бе признато след гибелта в нощта на четвъртък против петък на 36 турски военни в сирийската провинция Идлиб. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР