Гръцките пожарникари се борят с огромен пожар, който се разрази

...
Гръцките пожарникари се борят с огромен пожар, който се разрази
Коментари Харесай

Големият пожар над Атина: 4 хеликоптера и 170 огнеборци продължават гасенето

Гръцките пожарникари се борят с голям пожар, който се развихри в две покрайнини на Атина. 

Кметът на едно от тях - " Глифада ", сподели фотография на запалена подстанция с високо напрежение, откъдето са се популяризирали няколко огнища.

В квартал " Вула " бяха изгорени и наранени 20 къщи. Евакуирани са хора от околните домове. Няма информация за ранени. Един пожарникар е откаран в болница с дихателни проблеми.

Силен вятър е подклаждал огъня в продължение на няколко часа. По потушаването на огнената буря работят общо 4 хеликоптера, 171 пожарникари с 56 транспортни средства, 5 групи пешеходни пожарникари, както и доброволци, осведоми bTV.

Гърция е в положение на паника тази година, откакто предходната страната беше обхваната от няколко пожара на няколко фронта, които продължиха седмици, опожарявайки домове и стотици хиляди акра гори, след най-тежката гореща вълна от десетилетия.



Getty Images

Представители на Европейската комисия оповестиха в четвъртък, че повече от 200 пожарникари и съоръжение от към шест страни от Европейски Съюз ще бъдат ситуирани в Гърция това лято, с цел да окажат незабавна помощ при пожари.

Страната има и горчиви мемоари от пожара през 2018 година, който обхвана североизточния приморски град Мати покрай Атина, убивайки 102 души за няколко часа.



Getty Images
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР