Гръцките пожарникари продължават да се борят днес с три големи

...
Гръцките пожарникари продължават да се борят днес с три големи
Коментари Харесай

Огнената стихия в Гърция не стихва

Гръцките пожарникари не престават да се борят през днешния ден с три огромни огнени фронта за трети следващ ден, съобщи ДПА.

Пет самолета за гасене на пожари и осем хеликоптера са изпратени от сутринта в региона на горските пожари западно от Атина, сподели представител на пожарната работа. Още по на запад, покрай град Лутраки, четири противопожарни самолета и три хеликоптера се издигнаха във въздуха, с цел да гасят различен пожар.

Очаква се североизточните ветрове в този район да се усилят денем, което ще направи интервенциите по гасене на пожари доста по-трудни. Съществува и заплаха от разпалването им, показва ДПА.

Четири противопожарни самолета, изпратени от Италия и Франция, ще се включат в гасенето на огъня през днешния ден, добавя организация Ройтерс. Пожарникари от други региони на Гърция бяха изпратени в помощ на сътрудниците им от засегнатите региони.

Десетки къщи бяха погълнати към този момент от пламъците, а стотици хора бяха принудени да се изтеглят, показва Ройтерс.

Гориста околност също е в пламъци на остров Родос - известна дестинация за отмора. Съобщава се обаче, че къщи или села не са застрашени.

Пламнала е гора в средата на острова покрай село Аполона. Огънят е обхванал повърхност от към 30 хектара, съгласно пожарната работа, написа Българска телеграфна агенция.

В Гърция не е валяло от известно време. Продължилата няколко дни гореща вълна ускори сушата. До идващия уикенд на доста места се чака температурите още веднъж да се покачат до над 40 градуса по Целзий, отбелязва ДПА.

Министърът на гражданската отбрана Василис Кикилиас съобщи, че страната поставя " гигантски старания ", с цел да овладее пожарите и предизвести, че метеорологичните условия през днешния ден ще бъдат в допълнение предизвикателство, оповестява Ройтерс.

Премиерът Кириакос Мицотакис се чака да посети през днешния ден Националния действен център, с цел да се запознае със обстановката.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР