Гръцките медии днес се спират на писмото на Тръмп до

...
Гръцките медии днес се спират на писмото на Тръмп до
Коментари Харесай

Гръцките медии отбелязват поддръжката на Договора от Преспа

Гръцките медии през днешния ден се стопират на писмото на Тръмп до Георге Иванов, посланията на Столтенберг, визитата през днешния ден на Курц и на следващия ден на Меркел. Голяма част от тях разясняват, че Европейски Съюз и НАТО показват поддръжка за Договора от Преспа.
" Тръмп: исторически контракт от Преспа " ; " Съединените щати, НАТО и Германия упорстват за Договора от Преспа " ; " Съединените щати, Европейски Съюз и НАТО поддържат Заев за референдума " ; " Подкрепата на Заев в навечерието на референдума " ; " Интензивното ангажиране в Скопие и Атина " са част от заглавията на гръцките медии.
„ През последните 24 часа се вижда поддръжката на Европейски Съюз и НАТО за Договора от Преспа и премиера на прилежащата страна Зоран Заев “ разяснява радио " Атина 984 ".
„ Съединени американски щати, Европейски Съюз и НАТО поддържат Заев и Преспа, исторически кръстопът за БЮРМ “, разяснява гръцката телевизия " Скай " и прибавя, че през последните 24 часа " се следи вълна от интернационална поддръжка за позитивен резултат от референдума ".
„ Паралелно с " церемониал " на западните водачи в Скопие и акцията в поддръжка на Зоран Заев на " хорото с интервенции " се хвана и самият американски президент. Доналд Тръмп изпрати известие до скопския президент Георге Иванов за нуждата от утвърждение на контракта на референдума на 30 септември “, написа онлайн изданието на гръцкия вестник " Прото тематика ".
„ Характеризирайки като исторически Договора от Преспа, американският президент Доналд Тръмп в писмото с картичка, адресирано до неговия сътрудник от БЮРМ във връзка Деня на независимостта, в Скопие се празнува на 8-ми септември “, заяви гръцката организация АНА-МПА.
„ Договора от Преспа ще поддържат и канцлерът на Австрия, Себастиан Курц, който през днешния ден посети Скопие и канцлерът на Германия Ангела Меркел, която на следващия ден ще бъде в столицата на БЮРМ “, написа " Катимерини " и прибавя, че Меркел ще участва на тържествата за Деня на независимостта.
Договорът от Преспа са обсъждали нощес генералният секретар на НАТО, който от Скопие дойде в Атина на работна вечеря с Алексис Ципрас. Срещата от към 2 часа приключи без известия за пресата.
„ Генералният секретар и министър председателят Ципрас разискаха и историческото съглашение за името със Скопие. Столтенберг акцентира, че това е огромно достижение за двете страни, добавяйки, че идният референдум в Скопие е опция, която получава един път в живота “, оповестяват от НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР