Гръцките лекари призовават родителите да ваксинирате децата, за да не

...
Гръцките лекари призовават родителите да ваксинирате децата, за да не
Коментари Харесай

Гръцките лекари призовават родителите да ваксинират децата

Гръцките лекари приканват родителите да ваксинирате децата, с цел да не се заразят с ковид.

Намалява броят на инфектираните в Гърция, само че в някои области вкараха ограничавания заради мощно разпространяване на вируса.

" До Коледа неимунизираните деца ще се заразят от ковид ", съобщи професор Никос Сипсас, който е в екипа на Националния съвет по надзор на пандемията.

С мудни темпове се движи имунизирането на децата от 12 до 17-годишна възраст, което, съгласно експертите, ги слага в рискова обстановка с възможни последици след ковид. Ваксинираните малолетни до в този момент са единствено 140 хиляди. Основната причина е боязън и неустановеност измежду родителите от имунизацията, регистрират изследвания на публичното мнение в Гърция.

Засилиха акцията за имунизиране измежду родители, възпитаници и учители.

Прогнозите са за изцяло имунизирани до края на годината към 65% от популацията в страната, което е незадоволително за отбрана в народен мащаб против ковид.

В мощ е задължението за тестване два пъти на седмица за учениците, както и за неимунизираните преподаватели.

Все отново разпространяването на пандемията понижава, въпреки и постепенно, регистрират от министерството на опазването на здравето.

В няколко области вкараха вечерен час и възбрана за придвижване.Това са Иматия, Пела, Пиерия, само че и за цялата област Кавала наоколо до границата с България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР