Гръцките гласоподаватели, живеещи извън територията на държавата, ще могат да

...
Гръцките гласоподаватели, живеещи извън територията на държавата, ще могат да
Коментари Харесай

За пръв път. Гръцките граждани извън страната си ще могат да гласуват без да се връщат в своята родина

Гръцките гласоподаватели, живеещи отвън територията на страната, ще могат да дадат своя глас на парламентарните избори на 20 май от 07:00 до 19:00 часа локално време в страната, в която се намират, съобщи АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Те за първи път ще имат опция да гласоподават от мястото си на престояване в чужбина (ако са декларирали желание), вместо да пътуват до Гърция.

Общо 22 855 гръцки гласоподаватели, които не живеят на територията на южната ни съседка, са били регистрирани в описите за гласоподаване в чужбина. От тях ще могат да гласоподават единствено тези, чиито заявки за регистрация са утвърдени от министерството на вътрешните работи. Гръцките моряци, които не са включени в описите, също ще могат да гласоподават.

За задачата ще бъдат отворени 99 изборни секции в 35 страни. За да бъде основана изборна секция в даден град, авансово изискване беше регистрацията на минимум 40 гласоподаватели.

Значителен брой от изборните секции по света ще бъдат ситуирани в посолствата и в други пространства на гръцките управляващи.

Желаещите да гласоподават могат да ревизират къде могат да го създадат и дали са включени в описите на електронна страница на гръцкото министерство на вътрешните работи, на адрес: https://mpp.ypes.gov.gr/#/, като попълнят нужните полета с персоналните си данни.

Изборната стратегия с имената на претендентите за гръцките парламентарни избори през 2023 година ще бъде оповестена до 14 май 2023 година Освен нея посолствата и консулски служби ще разгласяват до края на седмицата и обстоен лист на изборните региони в чужбина с адресите на изборните секции.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР