Гръцките фермери протестират с искания към правителството за данъчни облекчения

...
Гръцките фермери протестират с искания към правителството за данъчни облекчения
Коментари Харесай

Гръцките фермери - на протест, искат данъчни облекчения и евтини горива

Гръцките фермери стачкуват с претенции към държавното управление за данъчни облекчения и евтини горива. Засега затварянето на пътищата е алегорично, без да се основават огромни проблеми за трафика, оповестява БНР.
Прочетете още
На доста места в аграрните региони през днешния ден се усилиха фермерите, които дойдоха с трактори да стачкуват. Най-масово е наличието на земеделци и животновъди в област Тесалия, която пострада от наводненията предходната година. Фермерите обявиха, че не са получили компенсации. Днес протестиращите затвориха автомагистралата до Лариса за час с жива верига, до момента в който тракторите бяха в страни до пътя.

Фермерите приканват всички да се причислят към митингите им като обявиха, че аграрната политика на държавното управление ги води до банкрути.

Близо до Солун има повече от 100 трактора, чиято цел е да блокират пътя към летището.

Днес сигнали за подготвеност подават и от аграрните сдружения от област Еврос и Родопи, което слага на риск вероятно затваряне на пътища наоколо до българската граница. Те не прецизират дата и час за блокадите, които може и изобщо да не се състоят при угаждане на изискванията им от държавното управление.

Министър на развиването на селските региони и храните - Лефтерис Авгенакис се съгласи на договаряния с фермерите, които упорстват за субсидии и поддръжка на аграрния бранш.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР