Гръцките домакинства и бизнес са платили 76 милиарда евро данъци

...
Гръцките домакинства и бизнес са платили 76 милиарда евро данъци
Коментари Харесай

Данъците бъркат най-дълбоко в джобовете на гърците

Гръцките семейства и бизнес са платили 76 милиарда евро налози и осигуровки предходната година, демонстрира изследване на Евростат. Това сложи Гърция измежду страните с най-голяма тежест върху данъкоплатците.

Изследването демонстрира, че налозите и вноските възлизат на 41,5% от Брутния вътрешен артикул на Гърция, което слага страната наедно с Германия, осма измежду страните-членки на Европейския съюз.

Въпреки това жителите в други страни с огромни налози се употребяват с висококачествени публични услуги и не е належащо да заплащат от джоба си за опазване на здравето или обучение, както е в Гърция.

Тежестта върху гръцките данъкоплатци набъбна с над 7% по време на икономическата рецесия, а фискалната промяна се реализира най-вече посредством увеличение на налозите и вноските, а не посредством понижаване на разноските.

Данните демонстрират, че до момента в който налозите и вноските възлизат на 34,2% от Брутният вътрешен продукт през 2010 година, те са нарастнали до 39,6% през 2015 година и са се нараснали в допълнение до 41,5% през интервала, когато Сириза беше на власт.

В Португалия цифрата е 37,2%, до момента в който в Испания е 35,4%, а в Кипър - 33,8%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР