Гръцки прокурор обвини в неделя в измама 7 души за

...
Гръцки прокурор обвини в неделя в измама 7 души за
Коментари Харесай

Гръцки прокурор обвини 7 души за продажба на слънчогледово олио, представяно за зехтин

Гръцки прокурор упрекна в неделя в машинация 7 души за продажба на огромни количества слънчогледово олио, представяно за зехтин, както в Гърция, по този начин и в чужбина, съобщи Асошиейтед прес.

Четиричленно семейство и трима техни родственици бяха задържани от полицията и упрекнати във образуване на незаконна група, занимаваща се с измами, подправяне на документи и пране на пари.

Седмината били задържани край град Лариса в региона Тесалия. Полицията е разкрила и работилница, в която слагали зелен оцветител на слънчогледовото масло, с цел да наподобява на зехтин. Там имало 5 тона подправен зехтин, подготвен за бутилиране, и 12 тона опакован за експорт. Продуктът бил представян като „екстра върджин зехтин“ и продаван в Гърция по 12 до 15 евро за петлитрова бутилка при естествена цена на същинския зехтин 26-30 евро.

Още преди две години били получени сигнали от производители на зехтин, че техните баркодове са се появили на артикули, които не са тяхно произвеждане. При следствието било открито, че съществува необятна мрежа от пътуващи амбулантни търговци, разпространяващи подправения артикул, и към 60 от тях били задържани. Според полицията те знаели какво продават. Властите са обискирали и завод за бутилиране в Солун.

Фалшивият зехтин бил изнасян за страни от Европейски Съюз, като употребяваните фактури по-късно били унищожавани.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР