Гръцки лекари са предприели действия за прекратяване на гладната стачка

...
Гръцки лекари са предприели действия за прекратяване на гладната стачка
Коментари Харесай

Гръцки лекари прекратяват гладната стачка на руския гражданин Александър Виник

Гръцки лекари са подхванали дейности за преустановяване на гладната стачка на съветския жител Александър Виник, която той организира от 26 ноември, защото са решили, че му е нужна незабавна здравна помощ, съобщи ТАСС, като се базира на ръководителя на групата юристи на Виник Тимофей Мусатов.

Днес е 71-ият ден на гладната стачка на Александър. Във връзка с изключителната заплаха за живота му лекарите дадоха в петък умозаключение, че при положение на неоказване на незабавна здравна помощ, Александър ще почине. От през вчерашния ден в действителност са почнали принудително да го извеждат /от гладната стачка/, да избавят живота му. Включват го на системи, пробват се да поддържат живота му, сподели Мусатов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи също, че при Виник е диагностицирано съществено заболяване, изискващо наложително лекуване.

Мусатов сподели, че отбраната е изпратила искане за освобождение на Виник от пандиза, на което " няма отговор от страна на гръцкото министерство на правораздаването ". Той уточни, че отбраната се е обърнала към съда с искане да прегледа незаконността на задържането на Александър Виник под стража.

Александър Виник бе задържан по искане на Съединени американски щати през юли 2017, до момента в който бе на отмора със фамилията си в Северна Гърция. Виник е обвинен в пране на милиарди долари посредством виртуална валута.

От ноември 2018 година Виник организира гладна стачка в пандиза в символ на митинг против това, което съгласно него съставлява " правосъден произвол ", и упорства гръцките управляващи да му разрешат да се върне в родината си.

В края на януари отбраната на Виник подаде тъжба пред гръцките управляващи с искане клиентът им да бъде пуснат на независимост, защото на 26 януари 2019 година изтекоха 18-те месеца, в които, според гръцкото законодателство, той можеше да бъде държан под стража без предявяване на обвинявания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР