Гръцки бизнесмени, представители на собственика на София Ринг Мол и

...
Гръцки бизнесмени, представители на собственика на София Ринг Мол и
Коментари Харесай

Слави Ангелов: Нотариуса и Петьо Еврото са работили заедно

Гръцки предприемачи, представители на притежателя на София Ринг Мол и ИКЕА са били изнудвани от групата на Мартин Божанов. Това описаха те пред журналиста Слав Ангелов и „ 24 часа “. Часове по-късно започнаха да валят оставки в прокуратурата след обвиняването на вложителите, че ръководителят на районната софийска прокуратура Невена Зартова е част от схемата за напън посредством покачване на подправени обвинявания. Много въпроси остават – измежду обвиняванията става дума за присъединяване на чиновник на Национална агенция за приходите. Извеждат ли по различен метод тематиката за следствието на Божанов, разяснява в предаването " На фокус " по NOVA журналистът Слави Ангелов.

Той показа, че не е оптимист, че ще бъдат разкрити схемите за рекет. Журналистът уточни, е „ неверно да се изяснява, че схемите са правосъдно-съдебни “. По негови думи „ това са държавни схеми за рекет, защото в тях са забъркани държавни чиновници от разнообразни институции, които могат да основават проблеми на хората. Става въпрос за медиатори, които постоянно имат един човек на доста високо равнище в страната, който им дава тил. Оттам-нататък те употребяват огромна палитра от чиновници в данъчни служби, в КПКОНПИ, в ДАНС, прокуратурата, съда “. Журналистът уточни, че резултатът от това е, че „ цялата държавна машина работи за частни структури, а не за жителите “.

Ангелов сподели, че гръцките предприемачи, които са били подложени на рекет, са се свързали с него с началото на лятото. Журналистът добави, че те са желали да се съветват с него поради проблеми с правосъдната система в България. Гостът уточни, че тогава не се е осъществила срещата сред тях, само че счита, че убийството на Нотариуса е подтикнало предприемачите да предизвикват такава. „ Казах им, че разказването на историята им по-скоро ще ги отбрани и ще отпуши избрани събития, в сравнение с да им навреди “, добави гостът. 

Журналистът е на мнение, че Мартин Божанов, Петьо Петров-Еврото и Владимир Атанасов са работили дружно. Той счита, че в някакъв миг е настъпил раздор освен сред тях, само че и по високите етажи на властта. „ От обстоятелствата, които предприемачите ми дадоха може да се направи извод, че Владимир Атанасов стои на по-високо равнище от Нотариуса “, сподели Ангелов.

Журналистът описа и за проблема с гръцкия предприемач и корабен магнат Джон Кустас, който твърди, че жертва на схемата на Мартин Божанов и юрист Велимир Атанасов. Ангелов изрази скептицизъм, че ще има смяна в България, защото е „ доста мъчно да разплетеш нещо, което самичък си заплел “.

Журналистът уточни, че „ няма политическа мощ, която да носи потенциал за смяна в себе си “. По негови думи единственият метод да се случи смяна е посредством публичен напън, само че това ще изисква време.

Ангелов уточни, че когато разбере, че се образува комисия в Народното заседание по даден случай, това значи този проблем няма да бъде решен.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР